Skip to content
Puterea Știrilor Video

Florica Cherecheş (PNL): Când s-a discutat despre susținerea votului la moțiune, s-a discutat și despre susținerea partidelor pentru învestirea noului Guvern

Inquam Photos / Silviu Filip

Deputata PNL de Bihor, Florica Cherecheş, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, a precizat că Guvernul Ludovic Orban va fi unul monocolor și va fi format din membri PNL sau persoane care au o anumită competență în domeniu, dar care nu fac parte din partid.

Cherecheș a atras atenția că în textul moțiunii de cenzură „era un paragraf care spunea clar că după căderea Guvernului se va asigura aceeași susținere din partea partidelor pentru votul de învestire a noului Guvern”.

„Un partid responsabil vine cu o soluție la criza care este acum”

„Guvernul cu care domnul Ludovic Orban va veni va fi format doar din PNL, membri PNL sau persoane care au o anumită competență în domeniu, dar care nu fac parte din partid. În ceea ce privește programul de guvernare, sunt lucruri care au fost discutate, negociate, care au fost prinse și în moțiunea de cenzură, agreate și în cele două runde de negocieri.

Sunt niște solicitări comune. Auzim acum că se tot vorbește și USR spune că pentru ei este foarte important proiectul cu alegerea primarilor în două tururi, dar PNL este cel care a depus prima inițiativă de acest gen și bineînțeles că o vom susține. Dacă aceasta va cădea și va trece inițiativa depusă exact pe aceeași temă de USR sau PMP bineînțeles că le vom vota. Sunt câteva lucruri care sunt priorități pentru toți.

Atunci când s-a discutat despre susținerea votului la moțiune, s-a discutat și despre faza a doua. Nu vrei să demolezi ceva fără să pui altceva în loc. Un partid responsabil vine cu o soluție la criza care este acum.

 În textul moțiunii de cenzură era un paragraf care spunea clar că după căderea Guvernului se va asigura aceeași susținere din partea partidelor pentru votul de învestire a noului Guvern”, a declarat Florica Cherecheș, la Puterea Știrilor.

Ultima rundă de negocieri pentru susținerea Guvernului Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, discută, miercuri, cu reprezentanţii Pro România, pentru a obţine sprijinul acestora în vederea învestirii Guvernului. Majoritatea partidelor parlamentare au anunţat deja că au ajuns la un acord cu premierul desemnat.

După prima rundă de consultări cu premierul desemnat, liderul Pro România, Victor Ponta, anunţase că va reveni la discuţii dacă partidele de dreapta ajung la un acord asupra susţinerii Guvernului.

Noi suntem un partid nou, mic, de centru stânga, care însă avem un obiectiv mare: să reprezentăm şi să apărăm interesele electoratului de stânga care din păcate a fost trădat de PSD. Aşa încât discuţiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul, nici vorbă de aşa ceva. (…) Sunt cinci partide de dreapta – PNL, USR, PMP, ALDE şi UDMR. Ar trebui să să se înţeleagă ei cinci”, a declarat Victor Ponta, joi, explicând că Ludovic Orban ar trebui să procedeze ca la moţiunea de cenzură, să vadă exact, pe bază de semnătură, ce parlamentari votează.

”Dacă le trebuie voturile de la Pro România, mai discutăm”, a mai spus atunci Ponta.

Marţi, Ludovic Orban a avut discuţii cu reprezentanţii ALDE, PMP, UDMR şi USR, cu majoritatea ajungând la un consens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *