Florin Barbu: Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a declarat că „fermierii români produc pui de calitate”, iar „România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui”.

„Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis pieţe împreună cu omologul meu francez, aproape 40% din cantitate de pui se duce în Franţa. Înseamnă că este un pui de calitate. Şi doi, instituţiile abilitate de control cred că trebuie să pună, la cele apărute în spaţiul public, certificatul şi practic controlul pe care l-au făcut în laboratoare pentru acest tip de pui”, a afirmat Florin Barbu, întrebat dacă unele firme vopsesc puii pentru a face carnea să pară mai bună, vineri la Târgul de promovare a produselor agroalimentare româneşti, la MADR.

Chestionat dacă e un tip de înşelătorie ceea ce s-a întâmplat cu puii vopsiţi, ministrul Agriculturii a răspuns: „Nu pot să îmi dau cu părerea”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: