Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a cerut Comisiei Europene prelungirea derogărilor privind rotația culturilor

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a cerut, în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit de la Bruxelles, necesitatea prelungirii derogărilor, și în anul 2024, de la obligațiile privind rotația culturilor și lăsarea a 4% din teren nelucrat.

Ministrul Agriculturii susține că fermierii români se confruntă în continuare cu mari dificultăți, din cauza conflictului din Ucraina, situație peste care s-au suprapus efectele secetei severe, iar din acest motiv prelungirea derogărilor este obligatorie, pentru a nu pune sub semnul întrebării securitatea alimentară a întregii Uniuni Europene.

„Așa cum am susținut și în cadrul Consiliilor AgriFish anterioare, am transmis colegilor mei că, din perspectiva României, o soluție mulțumitoare este aceea ca suprafața neproductivă să fie calculată la nivelul întregii suprafețe agricole a fiecărui stat membru, nu la nivelul fiecărei ferme. România are în acest moment o suprafață de aproximativ 2 milioane de hectare pârloagă – zone și elemente neproductive – aceasta este o realitate de care este obligatoriu să se țină cont în luarea deciziei”, susține ministrul Agriculturii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: