Florin Barbu: RCA la utilajele agricole este la fel ca anul trecut; s-a încercat a fi un protest politic

Sursa foto: Florin Barbu (Facebook)

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, vineri, în judeţul Prahova, că RCA pentru utilajele agricole va rămâne la acelaşi nivel de anul trecut, punctând că îşi doreşte ca fermierii să nu „cadă pradă” anumitor partide politice care încearcă să îşi asume acest protest.

„Am spus-o şi o spun în continuare, protestele au început de la RCA. Eu vreau să anunţ în premieră că RCA la utilajele agricole este la fel ca anul trecut, vreau să anunţ că şi anul acesta (…) suportăm acciza la motorină pentru fermieri. În anul 2023 am subvenţionat 50% din consumul de motorină, subvenţie de la bugetul de stat. Practic, acest protest spontan care s-a realizat nu ştiu dacă s-a realizat de către fermieri”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă este posibil să fie vorba despre un protest politic, acesta a răspuns: „Din ce s-a văzut în ultimele zile, cred că şi dvs aţi putea să vă daţi seama că s-a încercat a fi un protest politic. Noi aşteptăm fermierii şi, aşa cum spuneam, suntem la dispoziţie şi avem toate măsurile pentru că este pentru prima oară în România când avem 2% din PIB pe agricultură”.

El a reiterat că dialogul este cel mai important şi că de luni încep discuţiile cu fermierii.

„De luni începem discuţiile pe revendicările pe care dânşii le au. A fost solicitarea acestor asociaţii să îi las până vineri să discute cu toţi membrii din ţară şi ulterior, de luni, să ne întâlnim şi să punem în practică prin actele normative pe care trebuie să le dăm în Guvern, cât şi la Ministerul Agriculturii, să rezolvăm aceste revendicări. În momentul de faţă, pot să vă spun că nu am primit o solicitare din partea celor care protestează pentru a veni la Ministerul Agriculturii să aibă o discuţie cu ministrul Agriculturii. Nu s-a prezentat niciun fermier la Ministerul Agriculturii. Uşa Ministerului Agriculturii este deschisă, inclusiv şi sâmbătă şi duminică, am transmis către toţi fermierii care sunt sub formă de protest – acel protest spontan realizat de către transportatori la care s-au afiliat fermieri, nu vorbim de formele asociative unde avem aproape 9 milioane de hectare”, a adăugat Florin Barbu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL