Florin Barbu: „Vom dubla alocarea pentru Investalim”

florin barbu
Sursa foto: Inquam / George Călin

Suma alocată iniţial pentru programul guvernamental Investalim ar putea fi dublată până la 1,2 miliarde de euro şi fermierii vor putea beneficia de credite avantajoase pentru capital de lucru cu comisioane achitate de Ministerul Agriculturii sunt măsurile anunţate, ieri, de ministrul Florin Barbu, în cadrul unei dezbateri desfăşurată în contextul Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA 2023, eveniment care se desfăşoară în Complexul expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.

Ministrul Agriculturii a afirmat: „Avem Planul Strategic care este aşteptat de foarte mulţi fermieri. Sunt bani care vor fi lansaţi în prima sesiune până la sfârşitul lunii noiembrie, undeva aproape de 2,2 miliarde de euro. Sunt bani pe partea de procesare pentru fermierii mai mici, iar Guvernul României a luat decizia, la un proiect foarte important, Investalim, de aproape 600 de milioane de euro, de procesare la nivel mai mare.

Spun acest lucru pentru că ne dorim foarte mult, atât eu, cât şi domnul premier Marcel Ciolacu, ca acest program să fie dublat la aproape 1,2 miliarde de euro în România, în aşa fel încât materia primă care este produsă în România să fie procesată aici, să nu mai fie exportată şi să aducem produse finite din export”.

Florin Barbu a spus că MADR are programe ambiţioase şi pe partea de independenţă energetică, care vor fi lansate începând cu data de 5 noiembrie şi a precizat: „Practic, este vorba despre independenţa energetică în ferme pentru fermieri şi pentru procesatori, cât şi pentru sistemul de irigaţii din România.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: