Skip to content
Politică

Florin Călinescu, despre ultimul sondaj de opinie. Opoziţia, sub lupa actorului EXCLUSIV

b1.ro

Un sondaj realizat de Sociopol arată că, în cazul în care ar fi duminica viitoare alegeri parlamentare, PSD ar avea un scor de 35%, PNL de 19%, ALDE – 10% iar USR – 8%. De cea mai mare încredere se bucură Raed Arafat – 59%, urmat de Klaus Iohannis – 33% şi Gabriela Firea – 26%. Sondajul a fost realizat în perioada 7-20 august, pe un eşantion de 1,005 persoane din populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Metoda culegerii datelor a fost prin interviuri telefonice (CATI), iar marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.3%.

Citiţi mai mult aici: SONDAJ exploziv: cine este personajul cu un scor mai mare decât Iohannis și Firea la un loc

În urma rezultatelor sondajului, redacţia PSnews.ro l-a contactat vineri pe actorul şi omul de televiziune, Florin Călinescu, pentru a ne spune părerea domniei sale privind oferta electorală actuală, precum şi prăbuşirea în sondaje a liderului opoziţiei.

Astfel, Florin Călinescu a declarat că nu crede în sondajele de opinie publicate, iar Ludovic Orban nu există.

Nu cred în sondaje! De 28 de ani, după Revoluţie, niciun sondaj nu s-a adeverit, din experienţa mea. Altă întrebare, vorba băiatului ăluia”, a spus Florin Călinescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Întrebat ce părere are despre faptul că liderul PNL este cotat la 8% de către institutul de sondare, ultimul în clasament, actorul ne-a spus că atât Opoziţia, cât şi Ludovic Orban sunt inexistente.

Inexistentă (Opoziţia – n.r.)Ludovic Orban nu este un lider al opoziţiei”, a spus actorul.

De asemenea, întrebat ce alt politician ar putea să fie un lider al opoziţiei, Florin Călinescu spune că nu ştie şi că el însuşi ar putea fi o variantă, dar nu se gândeşte momentan să revină în politică.

Nu ştiu. În momentul de faţă, nu ştiu. Eu, poate. Nu mă gândesc deocamdată (referitor la revenirea în politică), dar nu cred că există vreun lider sau nu cunosc vreun cetăţean care poate să fie lider. Asta nu înseamnă că nu există, poate apare mâine”, a declarat Florin Călinescu. 

Referitor la poziţia lui Dacian Cioloş, dar şi la cotarea USR de 4%, vedeta ProTV rămâne la fel de reticent, nevăzând speranţă în niciuna dintre cele două variante prezentate.

Nu cred că Dacian Cioloş poate să fie un lider. Nu cred că USR este un partid în stare să pună problema”, a mai spus Florin Călinescu.

Ultima întrebare pentru Florin Călinescu s-a referit la PSD, actualul partid de guvernare, condus de Liviu Dragnea.

Nu cred că PSD-ul este un partid potrivit pentru România, dar nu în integralitatea lui – datorită liderului său. Nu găsesc PSD-ul vinovat ca partid, el este sclavul unui singur om. Acest om este vinovat, nu PSD”, a încheiat Florin Călinescu. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *