Skip to content
Politică

Florin Chilian, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: A dat ordinul care a ucis la Colectiv

Florin Chilian șochează cu un articol publicat pe blogul său personal, lansând un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Florin Chilian crede într-o teorie a conspirației gândită de Klaus Iohannis pentru a da jos Guvernul condus de Victor Ponta.

„Fostul şef SIE [serviciu secret de informatii externe] Teodor Meleşcanu a declarat in direct la Romania TV astazi 3 dec 2015 la ora 17:15: “Cazul Colectiv trebuie anchetat extrem de serios. Daca noi in Romania nu avem la dispozitie intrumentele necesare unei asemenea anchete, atunci, pentru ca au murit acolo si cateteni straini, trebuie apelat la ajutor international.”

Traduceti voi asta.
“A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta” a spus Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. In limba romana ce a spus Iohannis inseamna ca pentru a schimba Guvernul Ponta, el Iohannis a trebuit sa apeleze la o varianta de a provoca demisia lui Ponta, varianta pregatita de multa vreme: Sa ucida tineri si copii. Sa ordone uciderea unor oameni nevinovati. Eu unul il cred in stare de asa ceva. A luat el zeci de ani bani pe urma caselor luate cu acte false, de ce sa nu si ucida?!. Este potrivit caracterului sau. Nu avea de ales intre puscarie si presedintia romaniei. De aici trebuia sa se asigure ca face totul ca “Guvernul lui” sa fie pus, sa slujeasca interesele celor care l-au pus presedinte si care astfel l-au asigurat ca nu intra in parnaie pentru ilegalitatile facute si pentru dosarele tinute la sertar la DNA de Laura Codruta Kovesi – o veche prietena dar si iubita dupa unele surse, care I-a ascuns mereu problemele penale, asa cum reiese din materialul publicat de agentia.org
Conform dictionarului explicativ al limbii romane acest verb, “A trebui” este un imperativ care nu inseamna nimic altceva dect:
A TREBUÍ pers. 3 trébuie intranz. 1) (despre persoane, lucruri) A avea ca necesitate; a-i fi necesar. 2) A constitui o necesitate. ◊ Cum trebuie cum se cuvine; cum se cade; bine. 3) A fi dator; a avea obligația…
Nu puteti cautiona o declarative oficiala a presedintelui Romaniei cu sintagme de genul, nu stie sa vorbeasca romaneste saracul, are limba materna germana. Este o prostie.

Un om nascut si crescut in Romania, om care s-a format in limba romana, a facut studiile in limba romana, a fost profesor si primar in romania… Un astfel de om sa nu stie limba romana?!

Nu cumva l-a luat iar gura pe dinainte asa ca in campania electorala, atunci cand declara ca profesorii care nu au 6 case ca el au ghinion. Vi s-a parut voua ca nu stie, ca nu cunoaste valentele limbii roamane atunci sau doar ca isi bate joc de cei mai putin “descurcareti” decat el?

Repet, aceasta este o DECLARATIE oficiala a Presedintelui romaniei, de la tribuna institutiei Presidentiei Romanei, nu un sofism lingvistic.”, scrie Florin Chilian.

Mesajul complet îl puteți citi pe blogul artistului Florin Chilian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *