Skip to content
Economie

Florin Cîţu: Acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că măsura de suspendare a ratelor pentru până la nouă luni este o măsură curajoasă şi susţine că Guvernul nu va scuti de plata ratelor.

„O măsură foarte curajoasă a acestui Guvern este atacată vehement în aceste zile de partidul celor care vor să trăiască gratis pe banii altora. Mă refer la măsura care suspendă plata ratelor la bancă pentru clienţi pentru o perioadă de până la nouă luni. Este o măsură curajoasă şi o măsură oportună pentru acest moment”, a spus Cîţu, într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook.

El a declarat că s-a uitat şi ce au făcut alte ţări şi a inclus în această măsură mult mai multe lucruri.

„Serbia, de exemplu, are o măsură similară, dar doar pentru 90 de zile, Italia are o măsură pentru doar perioada de stare de urgenţă, Spania doar pentru credite ipotecare, Canada doar pentru creditele studenţilor, India, Malaezia doar pentru 90 de zile şi aşa mai departe”, a exemplificat el.

Ministrul Finanţelor a mai spus că în măsura Guvernului există facilităţi pentru toate persoanele fizice şi juridice care au fost afectate de această perioadă de criză. Măsura se referă la toate tipurile de împrumuturi şi este pe o perioadă lungă, de nouă luni.

„Eu i-am mai avertizat pe pesedişti: nu mai induceţi panică şi nu mai atacaţi măsurile bune ale acestui Guvern. În ceea ce priveşte această măsură, aveţi două variante: ori daţi înapoi toate creditele pe care le-aţi luat de la băncile de stat, pentru că acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor. Ştiu că asta este ceea ce vreţi, ştiu că este o chestie personală pentru voi, dar nu vă va scuti de aceste rate. Ori, doi, luaţi un timp de reflecţie la toate prostiile pe care le-aţi spus despre măsurile acestui guvern”, a conchis el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *