Skip to content
Politică

Florin Cîțu, acuzații extrem de grave. Cui oferă Dragnea pe tava sectoarele reglementate de OUG 114

Agerpres.ro

OUG 114 este o ”ordonanță a trădării naționale”, iar ”finanțele României sunt pe mâna unor incompetenți ticăloși”, scrie senatorul liberal Florin Cîțu pe contul personal de Facebook.

Vicepreședintele PNL face un adevărat rechizitoriu la adresa măsurilor adoptate de guvernul PSD în ultima vreme, pe care îl redăm mai jos:

Dragnea ofera pe tava Rusiei sectoarele energie si financiar bancar!

Doua lucruri, si un pariu, despre odonanta tradarii nationale care ofera pe tava Rusiei economia Romaniei.

1. Art 87 alin 7 din ordonanta reprezinta primul pas spre NATIONALIZAREA sistemului bancar.

„Indicatorii ţintă de creştere a creditării şi de diminuare a marjei de dobândă, precum și marja de referință a dobânzii se stabilesc anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, cu recomandarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Pentru anul 2019, pentru fiecare instituție bancară, ținta de creștere a creditării este de + 8,0 la suta, ținta de diminuare a marjei de dobânda este de -8,0 la suta, iar marja de referința a dobânzii este de 4,0 puncte procentuale.”

2. Taxa pentru sistemul bancar se aplica DOAR creditelor pentru SECTORUL PRIVAT, persoane fizice si juridice.

TRADUCERE: Dragnea se razbuna pe sectorul privat mai ales pe persoane fizice pentru ca taxa este suportata DOAR de acestea.

Da, dragi romani cu credite si care ati crezut in Dragnea si hamsterii lui. V-au mintit! Si nu numai ca nu va reduce ratele la credite dar va pune sa platiti mai mult. Taxa se aplica doar la creditele dumneavoastra si o veti plati.

Foarte simplu: Aceasta ordonanta PREMIAZA creditele catre STAT, administratia centrlala si locala, si PENALIZEAZA creditele catre sectorul privat, persoane fizice si juridice!

In ceea ce priveste sistemul financiar bancar, castiga din aceasta ordonanta doar BII, banca lui Putin unde Eugen Teodorovici s-a numit in conducere pe 15 noiembrie 2018.

Este clar acum ca OUG 114 a fost discutata de Teodorovici la Moscova si la intalnirea conducerii bancii BII de la Varadero, Cuba.

Rusia castiga atat pe partea de energie cat si pe partea de sistem financiar prin aceasta ordonanta. Este si normal, ei au scris-o iar Dragnea si gasca lui de infractori au implementat-o.

PARIU: atat timp cat nu sunt plafonate si INDIFERENT de modul de calcul al indicelui de referinta, dobanzile la credite CRESC si SCAD cu rata inflatiei.

Mai mult, atat timp cat sunt inca determinate de piata (asa cum este normal), dobanzile la credite in Romania raman mai mari, cu mult mai mari decat dobanzile din tari cu rating mai bun si cu o economie mai deschisa si mai competitiva. Indiferent de promisiunile comunistilor de la PSD+ALDE.

Tin acest pariu cu toti “economistii”, vracii si inginerii de la PSD+ALDE.

O sa revin cu mai multe lucruri despre aceasta ordonanta a tradarii nationale. Dar, cele doua forme ale ordonantei arata clar ca finantele Romaniei sunt pe mana unor incompetenti ticalosi.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Noile conditii de creditare cu formulele magice ale vracilor de la PSD+ALDE, NU se aplica creditelor in derulare. Ca sa intelegeti cat v-au mintit PSD+ALDE.

Art. IX.
Prevederile art. II și III intră în vigoare la data de 2 mai 2019 și se aplica creditelor acordate consumatorilor după această dată, precum și refinanțării creditelor acordate consumatorilor aflate în derulate la această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *