Skip to content
Politică

Florin Cîțu, acuze grave la adresa PSD: Guvernul Dragnea ajută Rusia să-și creeze dominație în inima UE

Economistul Florin Cîțu acuză Guvernul PSD-ALDE că, folosind metode la limita legii, ajută Rusia să-și creeze o adevărată dominație în inima Uniunii Europene. Senatorul PNL explică faptul că România a fost forțată de guvernanții ei să participe la trei bănci, deși nu are niciun beneficiu. Toate aceste trei bănci sunt coordonate si controlate de Kremlin, sunt vehicule create de ruși ca răspuns la sancțiunile impuse de UE, iar omul din România care are legătură directă cu acestea este nimeni altul decât ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

”Guvernul Dragnea ajuta Rusia sa-si creeze dominatie in inima UE folosind metode la limita legii.

Nu exista niciun dubiu pentru mine, ca Romania participa in mod planificat din 2015 la aceasta operatiune fara niciun beneficiu pentru tara noastra. Beneficiaza doar cateva persoane.

In perioada 2013/2015, s-a luat decizia, fara sa fie anuntata public, ca Romania sa participe direct la resuscitarea unui numar de banci create pentru spatiul sovietic. Mai mult, s-a luat decizia de a facilita accesul acestor banci interiorul UE in conditii preferentiale.

Persoana desemnata de grupul care dorea apropierea de Rusia, in 2015, a fost Eugen Teodorovici. 2015 Eugen Teodorovici a avut intalniri cu delegatiile bancilor internationale in care Rusia este actionar majoritar.

Cele trei vehicule la care Romania a fost fortata sa participe desi nu are niciun beneficiu sunt:

Banca Internationala de Investitii (BII)

Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE)

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN)

Toate trei bancile sunt coordonate si controlate de Kremlin. Omul care are legatura directa cu toate trei in Romania este Eugen Teodorvici.

Eugen Teodorovici a vrut neaparat sa fie numit guventor la banca BII. Era important pentru rusi avand in vedere ca ratingul bancii depindea de aceasta decizie.

Presedintele BII i-a cerut lui Teodorvici sa se numeasca guvernator in conducerea BII pentru ca avea nevoie de votul Romaniei la Varadero.

Teodorovici TREBUIA sa mearga la Varadero pentru ca Romania nu are supleant la BII si TREBUIA sa voteze. La Varadero s-a votat ca sediul BII sa se mute de la Moscova la Budapesta.

Toate cele trei off-shore-uri rusesti sunt conduse de trei oficiali rusi cu legaturi intre ei si bineinteles toti au legaturi cu administratia rusa si beneficiaza de imunitate si scutire de plata taxelor si impozitelor.

Aceste vehicule au aparut ca un raspuns al Kremlinului la sanctiunile impuse de UE prin REGULAMENTUL (UE) NR. 833/2014 AL CONSILIULUI din 31 iulie 2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Senatorul liberal mai acuză Guvernul PSD-ALDE că strică relația României cu Statele Unite: ”Dar guvernul Romaniei face tot posibilul sa strice relatia si cu singurul partner strategic care conteaza, SUA. In ciuda avertisementelor si pozitiilor oficiale ale administratiilor Obama si Trump, Romania a facut un gest care poate fi calificat drept tradare a parteneriatului strategic”.

În acest context, Cîțu solicită Guvernului să se retragă urgent din aceste trei bănci rusești: ”Voi initia demersuri catre institutiile abiliate, inclusiv CSAT, pentru a stopa aceste lucruri. Toate materailele legate de bancile fantoma ale rusiei in Romania vor ajunge in acest weekend pe masa fiecarui ministru de finante si guvernator prezent la intalnirile de la Bucuresti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *