Skip to content
Politică

Florin Cîţu: Am avut o discuţie cu Kelemen Hunor şi Dan Barna. Dacă păstrăm tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie

INQUAM Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2. Şeful Executivului a atras atenţia că trebuie respectate în continuare regulile pentru a reduce efectele pandemiei, potrivit news.ro.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri dacă a discutat cu liderul UDMR Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat că opinia reprezentanţilor formaţunii este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El a menţionat că Uniunea încearcă să „impună” această opinie şi partenerilor de guvernare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *