Skip to content
Politică

Florin Cîţu: Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă şi responsabilă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, după ce INS a anunţat că investiţiile nete în economia naţională au crescut, că a fost implementată o politică fiscală anticiclică, prudentă şi responsabilă, la care economia a răspuns perfect.

Veşti excelente pentru toţi românii! Economia României a răspuns perfect la măsurile implementate de Guvernul PNL! Investiţiile mai nete în economie mari în trimestrul II şi semestrul I din 2020 faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Doar Guvernul PNL a investit cea mai mare suma din ultimii zece ani în primul semestru şi se vede. În continuare este nevoie şi de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menţine acest ritm”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El spune că pariul Guvernului PNL pe investiţii este confirmat de date oficiale: ”Datele prezentate azi de INS susţin fară dubii scenariul revenirii economiei în „V” începând cu trimestrul III. Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă şi responsabilă, iar datele confirmă că am ales cea mai bună strategie. În continuare este nevoie şi de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menţine acest ritm. Nu am dubii că aşa se va întâmpla”.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 1,5% în primul semestru, faţă de semestrul 1 din 2019, la 41,596 miliarde lei.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *