Skip to content
Politică

Florin Cîţu anunţă că studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret, va fi gata până la finalul anului

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a anunţat, după întâlnirea de vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava, că studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani – Siret va fi gata până la finalul acestui an. El a mai spus că vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici care să transforme din drum expres Paşcani-Siret în autostradă, pentru o perioadă, potrivit news.ro.

Foarte bună întâlnirea cu industria HORECA. Mi-am făcut acum un obicei să merg prin ţară, pentru că e o industrie care a suferit anul trecut şi vreau să îi încurajez pe oameni că urmează o perioadă mai bună. Sunt sigur că o să avem un sezon mai bun pentru turism în anul acesta. Un slogan pe care îl voi duce mai departe cu – Hai în Bucovina – şi îi invit pe români să vină aici. Avem şi veşti bune pentru cei care vor veni în viitor pentru am avut înainte o întâlnire de lucru foarte bun. Avem varianta finală pentru autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret. Partea a doua, le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Se va trece de la drum expres pentru o perioadă pentru Paşcani-Siret şi finanţarea prin fonduri europene pentru a merge pe această porţiune. Întâi prin PNRR şi apoi prin fonduri europene. Vom avea şi indicatorii tehnico-economici care să transforme drumul expres în autostrada. Proiectul de la Siret a început anul trecut, când eram ministru de Finanţe, şi îl continuăm”, a afirmat Florin Cîţu, după întâlnirea vineri cu reprezentanţii industriei HORECA în judeţul Suceava.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”.

El a adăugat că a văzut că există optimism în industria HORECA, chiar dacă anul trecut a fost unul dificil.

Sunt bucuros să văd că există optimism în industria HORECA, desi a fost un an dificil, acum putem să vedem sfârşitul acestei perioade. Revenim la normalitate începând de mâine treptat, dar din 1 iunie cu mai multe măsuri. Diseară, în şedinţa de Guvern vom aproba o parte din aceste măsuri”, s completat premierul.

1 comentariu la “Florin Cîţu anunţă că studiul de fezabilitate pentru Autostrada 7, porţiunea Paşcani-Siret, va fi gata până la finalul anului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *