Skip to content
Politică

Florin Cîțu ar vrea schimbarea lui Cîmpeanu de la Ministerul Educației. Se vehiculează revenirea unui fost ministru

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu și-ar dori schimbarea din funcție a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, au precizat surse liberale pentru PS News. Mutarea ar urma să fie făcută la începutul lunii octombrie, după Congresul PNL, au mai precizat sursele citate.

Încă de la începutul campaniei pentru alegerile din PNL, ministrul Educației a evitat să anunțe dacă îl va susține pe Florin Cîțu sau pe Ludovic Orban pentru președinția partidului. Florin Cîțu ar avea la această oră și un înlocuitor pentru Sorin Cîmpeanu în persoana fostului ministru Monica Anisie, variantă agreată deja la Cotroceni. În PNL Monica Anisie este văzută ca omul președintelui Klaus Iohannis, la cererea acestuia fiind impusă la Ministerul Educației în Guvernul Orban.

Cîmpeanu spune că infectările elevilor nu au nicio legătură cu școala

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, însă, că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat ministrul Educației.

Cine este Monica Anisie

Monica Anisie a câştigat în luna iulie un nou mandat la conducerea Organizaţiei PNL Sector 2, aceasta beneficiind de sprijinul premierului Florin Cîțu. „Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal – să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură”, i s-a adresat atunci Cîţu fostului ministru al Educaţiei.

După ce a fost profesor de limba și literatura română, consilier prezidențial pentru politica educațională a lui Traian Băsescu între 2012 și 2016 și secretar de stat în guvernul Cioloș, în noiembrie 2019 a devenit ministru al Educației în guvernul Orban, desemnată de premierul Ludovic Orban după căderea guvernului Dăncilă. Ea a fost votată de parlament în 4 Noiembrie 2019 și a preluat prerogativele o zi mai târziu. În prezent, Anisie este președintele PNL Sector 2 și coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

3 comentarii la “Florin Cîțu ar vrea schimbarea lui Cîmpeanu de la Ministerul Educației. Se vehiculează revenirea unui fost ministru

  1. Dacă pleacă Câmpeanu este o binecuvântare pentru învățământul românesc în pandemie ! Anisie a gestionat mult mai bine situația ! A închis școlile la timp fara ambitia de a vedea copii în clase cu riscul infectării . Atunci a reacționat corect și Johanis în acesta chestiune !

  2. Doamne, oare cat vom mai pătimi din cauza unor nulităti care chinuie învatamantul romanesc? Precis a gasit un nou proiect , madamme Anisie…! Vrea revenirea. Dascalii n-au nicio treaba. Merg in directiile impuse de niste ministri în vesnica schimbare. Oare mai bate mult ” vântul” schimbării?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *