Skip to content
Politică

Florin Cîţu, atac la poliţiştii protestatari: Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîţu a afirmat că poliţiştii au ieşit la protest zilele trecute şi erau supăraţi în stradă, însă în această perioadă nu a văzut ca aceştia să spună ceva despre cazul de la Oneşti. El a adăugat că este necesară o reformă în Poliţia Română, precum şi a statului din temelii, în toate cotloanele sale.

Trebuie să fie o reformă, dar aceasta trebuie să fie o discuţie cu ministrul respectiv să vedem care sunt planurile şi unde vrem să ducem această instituţie. Eu v-am spus că vreau să fac o reformă a statului din temelii, în toate cotloanele sale. Asta implică şi aceste instituţii. Cred că veţi vedea mai mult şi când va apărea şi legea pensiilor rediscutată, şi legea salarizării”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la postul B1 Tv, când va fi reformată Poliţia Română.

" "
" "

El a adăugat că a văzut săptămâna trecută protestul poliţiştilor, însă acum nu i-a văzut ieşind să spună ceva despre cazul de la Oneşti. „Dumneavoastră şi toţi îmi spuneţi ce trebuie să facă ministerul. Eu îmi aduc aminte în aceste zile de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi, supăraţi. Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti. Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”, a comentat prim-ministrul.

Tot miercuri, premierul Florin Cîţu a afirmat, referindu-se la cazul de la Oneşti, unde un bărbat de 68 de ani a sechestrat şi apoi a ucis doi muncitori, că a cerut ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă rapidă, iar dacă se va dovedi că au fost vinovaţi din cadrul lucrătorilor din poliţie, aceştia să fie făcuţi răspunzători.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a declanşat o anchetă la Chimcomplex, după ce doi angajaţi ai companiei au fost ucişi luni într-un apartament din Oneşti. Aceasta în condiţiile în care familiile victimelor consideră că acestea nu ar fi trebuit să se afle în acel apartament. Compania a transmis că verificările pe care cei doi muncitori le făceau în apartament făceau parte din fişa postului, fiind puse la dispoziţia organelor de cercetare toate docmentele necesare.

Poliţiştii au protestat, săptămâna trecută, la Cotroceni. La manifestaţie au fost folosite fumigene şi sindicalişti din Poliţie s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *