Skip to content
Internațional

Florin Cîţu cere blocarea finanţării companiilor deţinute de ruşi, după eliminarea unor bănci ruseşti din Sistemul SWIFT

Inquam Photos/George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat duminică dimineaţă, după decizia referitoare la eliminarea unor bănci ruseşti din Sistemul SWIFT, că ar fi trebuit eliminate toate băncile, iar măsurile trebuie implementate urgent de către toate ţările. ”România trebuie să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, a transmis Cîţu.

În sfârşit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile ruseşti să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca toate să fie excluse”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta apreciază că este foarte important faptul că Banca Naţională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate. ”DAR, pentru a avea afect aceste măsuri, trebuie implementate de fiecare ţară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă. Identificarea tuturor surselor de finanţare care ajung la Moscova şi blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri şi să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, a mai scris liderul PNL.

Ţările occidentale au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *