Skip to content
Politică

Florin Cîțu, contracandidatul lui Orban la șefia PNL? Emil Boc: Va candida, îl voi susține!

Inquam Photos / Raul Stef

O nouă poziție tranșantă a primarului Clujului, Emil Boc. Aceasta a anunțat, vineri, în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio, că îl va susține pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, la Congresul din toamnă.

„Evident, opțiunea mea va fi manifestă în momentul în care se vor anunța candidaturile. Nu este un secret faptul că sunt un susținător al lui Florin Cîțu, indiferent dacă va candida sau nu va candida. E un om pe care l-am susținut și la funcția de prim-ministru, și la funcția de ministru al Finanțelor și, în consecință, nu e un secret. Va candida, îl voi susține.

Nu va candida, voi vedea din cei care candidează pe cine voi susține”, a precizat primarul Emil Boc, vineri, în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

Amintim că edilul Clujului a fost întrebat miercuri seara, la Digi24, dacă va intra alături de Florin Cîțu în competiția pentru preluarea președinției PNL, la Congresul partidului ce urmează să aibă loc în intervalul 15-30 septembrie 2021.  Boc a evitat să dea un răspuns direct, dacă va candida sau nu, însă a răspuns ferm în privința susținerii lui Florin Cîțu, apreciind că acesta este viitorul partidului.

„Florin Cîțu a preluat ștafeta de premier și confirmă în fiecare zi. Acesta este avantajul PNL, că are oameni care pot prelua ștafeta și pot merge mai departe. Florin Cîțu este viitorul, din punctul meu de vedere. Eu n-o să mă implic mai mult decât îmi permite funcția de primar, le datorez clujenilor votul de încredere pe care mi l-au acordat. Dar nu înseamnă că sunt în afara PNL. (…) Voi susține o echipă care să ducă România la nivelul următor. Cîțu are multe argumente care conving că poate duce și partidul și România spre Europa”, a comentat Emil Boc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *