Skip to content
Politică

Florin Cîțu: De la 1 iunie vom începe revenirea la normalitate! Anunț constituirea unui comitet interministerial pentru acest lucru

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a anunțat constituirea unui comitet interministerial, prin decizia și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Însă, șeful Executivului a ținut să sublinieze că „totul depinde de cum merge campania de vaccinare”.

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Campania de vaccinare: sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane. 5 milioane înseamnă 35% din populația adultă. Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi. 

" "
" "

Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Trebuie să mergem să ne vaccinăm.

Situația epidemiologică: lucrurile s-au stabilizat. Am luat niște măsuri după consultări largi cu cultele, primarii, factori de decizie. Avem deja rezultate. Mă uit la evoluția zilnică a cazurilor, avem un platou care se menține de aproape o săptămână. Mult mai important, pe București avem o stabilizare, chiar scădere. Ilfov – avem un platou, Timiș – scade. Incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, Bucureștiul scade ușor. Vă cer în continuare să aveți răbdare, măsurile dau rezultate, funcționează. Așteptăm o îmbunătățire, dar nu se poate fără să păstrăm ce avem acum.

Presiunea a fost și rămâne în spitale. Comitetul interministerial: avem nevoie să arătăm românilor momentul când vom reveni la normalitate. 1 iunie e primul pas și trebuie pregătit. În comitetul interministerial vor fi implicate toate ministerele. Mâine am întâlnire cu Asociația HORA. Totul depinde de cum merge campania de vaccinare. Trebuie să ne vaccinăm, de aceea am dat termenul de 1 iunie pentru redeschiderea economiei, vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. Comitetul interministerial va include ca invitați și asociații și patronate. Avem timp să pregătim redeschiderea”, a declarat Florin Cîțu.

1 comentariu la “Florin Cîțu: De la 1 iunie vom începe revenirea la normalitate! Anunț constituirea unui comitet interministerial pentru acest lucru

  1. Depinde de ce ne cinta cei de afara,statele celalalte nu?Ca noi dansam cum ne cinta alti.Ori cum afacerea planetara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *