Skip to content
Politică

Florin Cîțu, declaraţii bulversante: Obiectivul meu nu este de a vaccina cât mai multe persoane, ci de a depăși pandemia. Iar pandemia o depășim prin vaccinare

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a afirmat joi, cu ocazia unei vizite în județul Alba, că biectivul său nu este acela de a vaccina cât mai multe persoane, ci de a depăşi pandemia. Dar, stupoare, pandemia nu poate fi depăşită decât prin vaccinare.

Iar precizarea bulversantă a venit tot de la premierul Florin Cîţu, care a fost întrebat despre campania de vaccinare și despre ratarea țintelor pe care și le-a propus.

Perfect stupid, nu e important numărul, dar dacă nu vaccinăm, nu trecem pandemia.

Aceste targeturi au fost estimări făcute de specialiști pentru a atinge acea imunitate. Înainte de a ajunge la această cifră, avem rezultate. Depinde de noi să ne menținem acolo. Obiectivul meu nu este de a vaccina cât mai multe persoane, obiectivul meu este de a depăși pandemia. Iar pandemia o depășim prin vaccinare. Azi avem rezultate bune pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes”, a declarat premierul Florin Cîţu.

El nu găseşte şi nici nu vrea să găsească un vinovat pentru încetinirea procesului de vaccinare în România: „De ce ar trebui să fie cineva vinovat? Dacă nu ar fi avut succes am fi avut exact ca în alte țări, restricții, persoane în ATI, rată de infectare mult mai mare. În municipii, unde avem aglomerare mare, rata de vaccinare este de peste 50%. Succesul unei campanii de vaccinare se măsoară în ceea ce se întâmplă cu pandemia. Și România a fost prima țară care a relaxat restricțiile.Există pericolul valului patru și românii trebuie să fie responsabili. Avem vaccin pentru toată lumea. Dacă va exista valul patru înseamnă că este decizia noastră să avem valul patru. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”.

Premierul Florin Cîțu îşi propusese în luna aprilie o țintă de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, şi de 10 milioane până în septembrie. Acum, sunt sute de mii de doze de vaccin care sunt pe ultima sută de metri a valabilităţii termenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *