Skip to content
Politică

Florin Cîţu, despre declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România: PSD nu ştie să citească, doar să mintă

INQUAM Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă, referitor la declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România, că ”PSD nu ştie să citească, doar să mintă”, susţinând că în cazul în care procedura nu era aprobată de Comisia Europeană, România ar fi trebuit să reducă deficitul sub 3% încă din anul 2021.

PSD nu ştie să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă ţintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar PREZENTAT de România în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 şi AGREAT de CE. 2020= 3.6% din PIB; 2021 = 3.4% din PIB; 2022 = 2.8% din PIB”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

" "

El precizează că ”dacă nu aveam această confirmare din partea CE, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021”.

Fostul partid de guvernământ, PSD, susţine, într-un mesaj postat pe Facebook, că ”PNL a dus România pe marginea prăpastiei”.

Confruntat cu iminenţa declanşării procedurii de deficit excesiv, premierul desemnat Cîţu încearcă să dea vina pe cei de la Comisia Europeană pentru planul său de AUSTERITATE: tăieri de venituri şi taxe noi ce urmează a fi impuse românilor”, se arată în mesajul PSD.

Florin Cîţu anunţase miercuri că Comisia Europeană începe procedura de deficit excesiv pentru România, dar are încredere în planul de reducere a deficitul bugetar.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *