Skip to content
Economie

Florin Cîțu, după discuția cu HORA: Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide industria ospitalității

Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut o serie de precizări, marți, după întâlnirea cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor, și a menționat printre altele că nu este avută în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării anti-COVID-19. „Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară”, a adăugat premierul, care a catalogat întrevederea de astăzi drept una „foarte bună”.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu, după discuția cu HORA, despre redeschiderea industriei ospitalității

" "
" "

Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa inainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19”, a declarat Florin Cîțu, conform postării publicate marți pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Premierul și-a exprimat speranța că oamenii vor avea încredere și vor înțelege „că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă”. Bineînțeles, spune Florin Cîțu, „este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”.

Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în «vaccinați» și «nevaccinați». În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a adăugat demnitarul liberal.

Florin Cîțu a menționat că vor continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu, atât la nivelul comitetului interministerial responsabil de pregătirea revenirii la normalitate începând cu 1 iunie, cât și în ceea ce privește măsurile de sprijin pentru sector.

„Vom continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *