Skip to content
Politică

Florin Cîțu, după discuţiile cu comisarul european Adina Vălean: Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României

Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu se află miercuri la Bruxelles, unde reprezentanții României poartă negocierile premergătoare depunerii Planului Național de Redresare și Reziliență la Comisia Europeană.

În acest context, primul-ministru s-a întâlnit cu comisarul european Adina Vălean și a subliniat că „infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a țării noastre”. „O mare plăcere să mă întâlnesc din nou cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

Am avut o discuție detaliată despre proiectele de transport prevăzute de PNRR. Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a scris Florin Cîțu, miercuri, pe Facebook.

Cu o seară înainte, primul-ministru se întâlnise cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și declara că „România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. „Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene, pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula von der Leyen. Facem progrese în reformele propuse. Romania are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine (miercuri, n.r.). Vă țin la curent”, afirma Florin Cîțu, marți seară.

După discuția cu premierul, președinta Comisiei Europene declara că Bruxellesul lucrează „împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil”. „Mulțumesc prim-ministrului Florin Cîțu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil.

Progrese bune în ceea ce privește reformele. Aprobarea Deciziei privind resursele proprii de către toate statele membre este un pas necesar pentru alocarea fondurilor Next Generation EU (pachetul de redresare, n.r.)”, spunea Ursula von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *