Skip to content
Politică

Florin Cîţu, evaziv în legătură cu o posibilă candidatură la şefia PNL

Inquam Photos/George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat că deocamdată nu s-a discutat o dată la care va avea loc Congresul PNL şi a evitat să răspundă dacă va candida sau nu pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, el subliniind că îşi face treaba la Guvern.

Nu există niciun Congres în acest moment. Va trebui să fie un Congres la PNL pentru că au fost alegeri şi este şi statutul PNL care spune că după alegeri va fi un Congres. Haideţi să vedem când se anunţă Congresul şi vom vedea ce facem atunci. Eu vă spun ce vă spun de fiecare dată: îmi fac treaba aici, la Guvern, pentru români. Avem rezultate foarte bune.

Măsurile pe care le-am luat anul trecut au dat rezultate, măsurile pe care le-am luat anul acesta dau rezultate. Avem cea mai mare creştere economică anul trecut, mergem înainte”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, întrebat dacă va candida la şefia PNL.

Primul ministru a explicat că acesta nu este un discurs de candidat, dar că românii ar trebui să înţeleagă că ceea ce face actualul Guvern se întâmplă ”sub asaltul” socialiştilor. ”Nu este un discurs (de candidat- n.r.) şi românii trebuie să înţeleagă noi ceea ce am făcut în această perioadă şi facem facem în timp ce suntem sub asalt din partea socialiştilor, avem şi cteva extreme şi tot am reuşit să facem aceste lucruri”, a declarat Cîţu.

„Nu mă deranjează că sunt discuţii”

În context, şeful Guvernului a exclus categoric ipoteza că ar exista probleme în coaliţia de guvernare. ”Este o coaliţie în care sunt diferite obiective, dar aceleaşi principii până la urmă”, a declarat, joi seară, Florin Cîţu, adîugând că nu este deranjat că există discuţii.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă scârţâie coaliţia de guvernare şi a afirmat: ”În niciun caz. Este o coaliţie în care sunt diferite obiective, dar aceleaşi principii până la urmă. Nu mă deranjează că sunt discuţii. Ştiţi bine cât am stat noi să facem bugetul, în coaliţie, dar a ieşit un buget foarte bun până la final. Avem un buget foarte bun în care toate ministerele şi-au primit exact ce îşi doreau pentru a avea investiţii”.

Cîţu afirmă că ”discuţii vor exista tot timpul, chiar şi în acelaşi partid”. ”Vă spun că anul trecut, când eram la guvernare cu Partidul Naţional Liberal, bugetul, rectificările bugetare erau lucrurile cele mai complicate şi eram ministrul Finanţelor şi e complicat să îi faci fericiţi pe toţi, dar până la urmă veneam cu o soluţie şi mergeam mai departe. La Bucureşti s-a găsit o soluţie (referotare la buget – n.r), se va găsi şi la Iaşi, se vor găsi peste tot, coaliţia nu scârţâie”, a mai afirmat premierul.

Acesta consideră că ”lupta nu este să faci bugetul, este implementarea bugetului”. ”Acolo apar problemele şi de aceea, în legea bugetului de anul acesta , pentru a-i motiva pe miniştri este un articol care spune foarte clar: cine nu îşi face execuţia bugetară, bugetul va fi ajustat. Trebuie să înşelegem, când facem un buget cu deficit, trebuie să luăm resurse de undeva, resursele le luăm din împrumuturi. Eu nu îmi permit să iau împrumuturi de pe piaţă ca la finalul anului să nu se execute bugetul, să îi dau înapoi. Presiunea este foarte mare pe miniştri să îşi execute bugetul”, a mai declarat Cîţu.

1 comentariu la “Florin Cîţu, evaziv în legătură cu o posibilă candidatură la şefia PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *