Skip to content
Economie

Florin Cîțu: Guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflaţiei. Datele oficiale demontează propaganda găştii socialiste

Inquam Photos / George Calin

Inflaţia a urcat la 2,6% în luna iunie a acestui an, de la 2,3% în mai, conform datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică. Comparativ cu luna mai, preţurile de consum au crescut cu 0,08%. Ministrul Finanţelor a comentat pe Facebook, afirmând că nu mai există dubii: guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflaţiei şi că anul trecut, cu ”guvernare socialistă”, preţurile bunurilor de consum creşteau cu 3.8%.

Nu mai există DUBII: guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflaţiei. În luna iunie 2020 preţurile bunurilor de consum au crescut cu doar 0,08% faţă de luna mai. Faţă de aceeaşi luna a anului trecut preţurile bunurilor de consum au crescut cu 2.6%. Anul trecut, guvernare socialistă, preţurile bunurilor de consum creşteau cu 3.8%! Iar acum doi ani, în iunie, tot guvenare socialistă, preţurile bunurilor de consum creşteau ..ATENŢIE.. cu 5.4%!!! Atunci explodau preţurile şi cei mai afecatati erau tocmai românii cu venituri mici. Grindeanu, Dancila, Ciolacu nu erau interesaţi atunci de cum îi sărăcesc pe români cu preţuri mari pentru că erau prea ocupaţi să-şi umple buzunarele proprii”, afirmă Cîţu pe Facebook.

Cîțu a subliniat şi că în iunie preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de luna mai, concluzia sa fiind că ”datele oficiale demontează propaganda găştii socialiste”.

Mai este o informație importantă pe care trebuie să o știe TOȚI românii. În iunie prețurile bunurilor alimentare AU SCĂZUT față de luna mai. Datele oficiale DEMONTEAZĂ propaganda găștii socialiste„.

El explică faptul că rata inflaţiei în scădere înseamnă automat dobânzi mai mici în economie.

Costuri cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru toţi  românii. Dobânzile mai mici sunt esenţiale în acest moment pentru că susţin efortul pe care îl facem prin creşterea investiţiilor în economie. Mix-ul de politici, fiscală şi monetară, funcţionează pentru prima oară în istoria noastră. Politica fiscală nu mai este prociclica. Este neinflationista. Acest lucru atrage după sine o politică monetară care poate să relaxeze fară riscuri condiţiile monetare (dobânzi mai mici, rezerve minime obligatorii mai mici). Investiţii record, rata inflaţiei în scădere şi condiţii monetare mai relaxate (dobânzi mai mici şi RMO scăzut) garantează o revenire rapidă a economiei”, conchide ministrul Finanţelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *