Skip to content
Politică

Florin Cîțu îi demite pe secretarii de stat de la USRPLUS dintr-un motiv incredibil: Eu nu știu ce interese ar reprezenta, ale AUR, ale PSD?

Facebook

UPDATE: Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, miercuri seara, va semna demiterile tuturor secretarilor de stat USR PLUS. Acesta și-a motivat gestul prin neîncrederea în oamenii care negociază cu PSD și AUR.

El a explicat că secretarii de stat ai USR PLUS vor fi destituiţi pentru că se teme că cei de la USR le-ar fi putut promite celor de la AUR că viteza campaniei de vaccinare va scădea. Asta, în condițiile în care doar în Bulgaria sunt mai puțini vaccinați decât în România, ca procente, între statele din UE.

AUR este un partid anti-vaccinist. Eu nu știu ce au negociat. Dacă AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită, să nu mai fie promovată. Noi nu știm ce a cedat USR celor de la AUR pentru a semna cu ei. Nu pot să risc ca AUR, prin USR, să îngreuneze această campanie de vaccinare. Nu știu ce li s-a promis celor de la AUR la celelalte ministere. Nu există nimic pe lumea asta gratuit.

Asocierea USR cu AUR, legitimând un partid anti-vaccinist, va face și mai grea vaccinarea. ”, a declarat Cîțu la Digi 24.

În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să…”, a declarat premierul. Cîţu a mai precizat că directorii sunt pe posturi pe bază de concurs şi acolo nu se poate interveni: ”Va fi respectată legea, dar nu poti şi fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *