Skip to content
Politică

Florin Cîţu, în Parlament, la „Ora prim-ministrului”. PSD l-a chemat pentru a da explicaţii despre bugetul pe 2021

Inquam Photos/George Calin

Şeful Executivului Florin Cîţu merge luni, de la ora 17:00, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea PSD, pentru a oferi explicaţii despre bugetul de stat pentru acest an. Dezbaterile politice au tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”.

Proiectul bugetului de stat pe 2021 a fost adoptat în Guvern şi urmează ca în această săptămână să intre în dezbaterea parlamentului, după ce va fi stabilit un calendar.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, într-o emisiune, că partidul va depune moţiune de cenzură în situaţia în care amendamentele depuse de social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament, scrie news.ro. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tâmpenie”.

Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele, Ciolacu a răspuns afirmativ.

Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *