Skip to content
Europa

Florin Cîțu, în vizită la Hostomel şi Irpin, localităţi ucrainene lovite de armata rusă

Facebook

UPDATE 20.00

”O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irène Kälin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război. Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Senatului a precizat că a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.

_____________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a efectuat miercuri o vizită în Ucraina, printre localitățile vizitate fiind și orașul Irpin, localitate din regiunea Kievului.

Cîțu s-a întâlnit cu primarul localității, la vizită fiind prezenți și președinții parlamentelor din Macedonia de Nord și Elveția. Deocamdată, Florin Cîţu nu a transmis detalii despre vizita în Ucraina.

”Prietenii noştri sunt gata să ne ajute la nivel bilateral şi internaţional, să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei, să se alăture reconstrucţiei Ucrainei independente, suverane, prospere”, a transmis preşedintele Radei Supreme din Ucraina.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor înainte de retragerea trupelor ruse pentru a-şi intensifica ofensiva în estul ţării. În Irpin au fost, marți, și premierul Nicolae Ciucă și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *