Skip to content
Politică

Florin Cîţu, întrebat despre remanierea lui Vlad Voiculescu: Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Florin Cîţu a declarat, întrebat duminică dacă îl va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, în contextul în care unii liberali au afirmat că vor propune acest lucru, că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate.

Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect – remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat duminică după participarea la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, judeţul Ilfov, dacă îl va remania pe ministrul Sănătăţii.

" "
" "

Chestionat dacă i-a cerut lui Vlad Voiculescu să fie mai transparent, în contextul în care ministrul Sănătăţii a ieşit la declaraţii concomitent cu el, prim-ministrul a precizat: „I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii. Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii”.

Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a replicat: „Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de minsitrul Sănătăţii.

Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. (…) Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”.

De asemenea, chestionat dacă urmează şi evacuarea altor spitale care vor deveni unităţi sanitare pentru pacienţi COVID, şeful Guvernului a răspuns: „În acest moment, în Bucureşti situaţia pe care o avem arată că avem necesarul de paturi. La Foişor sunt 20 de persoane deja în secţia ATI. Dacă vom lua alte decizii vom comunica transparent de fiecare dată”.

Şeful Executivului a declarat că la nivel național încă nu a fost atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi la Terapie Intensivă. În secțiile ATI din țară mai sunt doar șase locuri libere, a mai precizat premierul, care s-a arătat de părere că al treilea val pandemic „va dura poate două-trei luni de zile”.

Florin Cîțu a explicat că, pe de o parte, epidemia de COVID-19 evoluează într-un mod pozitiv, pentru că scăderea numărului de cazuri noi „se consolidează”, însă „în același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și avem mai persoane în ATI”.

Trebuie să atingem acest obiectiv de 1.600 de paturi și este nevoie de acțiuni. În același timp, am stat și am discutat mai mult cu specialiștii. Am vrut să înțeleg puțin lucrurile, pentru că pe de o parte avem o evoluție pozitivă în ceea ce privește numărul de persoane infectate, deci vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, scădere care se consolidează, dar în același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și avem mai multe persoane în ATI. Am vrut să înțeleg puțin ce se întâmplă și cum să ne pregătim.

Am vrut să înțeleg puțin ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Așa cum am zis, acest val va dura poate două-trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a adăugat prim-ministrul.

Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Liberalii se reunesc luni în BPN, la ora 10.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *