Skip to content
Politică

Florin Cîțu: Jumătate din PSD ar trebui să fie la pușcărie din cauza declarațiilor alarmiste

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că jumătate din PSD ar trebui să fie la pușcărie din cauza declarațiilor alarmiste pe care le-au făcut în timpul crizei COVID-19 despre economie. El acuză ”o campanie orchestrată, plătită”, derulată de către PSD pentru a-i speria şi panica pe români.”A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica. Dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, jumătate din membrii PSD erau astăzi în pușcărie pentru că au afectat economia și au panicat populația”, a declarat Cîțu.

Ministrul de Finanțe a mai declarat, luni seara la Digi24, că se observă o scădere a numărului de oameni care se întorc la muncă și nu mai beneficiază de șomaj tehnic: ”Aprilie a fost cea mai dură lună. Dar am reușit să luăm măsurile care să elimine efectele. Provocarea a fost să îi ținem sănătoși acasă pe oameni, dar să le ținem și locurile de muncă. S-a plătit doar pentru șomajul tehnic 2,2 miliarde de lei. Acum vedem scăderea oamenilor care folosesc șomajul tehnic, pentru că se întorc la muncă”, a mai declarat ministrul Cîțu, potrivit G4media.

Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a mai declarat Florin Cîţu.

Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”. ”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. (…) Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români”, a adăugat ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic ”au dat încredere companiilor să meargă mai departe”. Potrivit News.ro, el a susţinut că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”. Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *