Skip to content
Politică

Florin Cîțu, la „Dosar de Politician”: Avem 1.000 și ceva de primării care nu au venituri să-și plătească propriii salariați. De unde să meargă mai departe?

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PNL Florin Cîțu a declarat marţi seara că în partid se discută intens despre o reformă administrativă, în condițiile în care peste 1000 de primării nu au bani nici măcar pentru plata salariilor propriilor angajați și nu pot accesa fonduri europene.

Iarăși un subiect care se discută în PNL intens: reorganizarea administrativă. Este important pentru că vedem, în relația cu Comisia Europeană, că avem foarte multe localități care nu se califică pentru fonduri europene. Acele criterii ale Comisiei Europene arată clar că o primărie nu va putea niciodată venituri și îți trebuie o parte din venituri (cofinanțare, n.r.). Avem astăzi cred că 1000 și ceva de primării care nu au venituri să-și plătească propriii salariați. De unde să meargă mai departe, de unde să investească aceste primării?”, a declarat Cîțu în emisiunea „Dosar Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV.

Președintele PNL a mai precizat că a reușit să mențină blocate creșterile de salarii în administrație, însă aceasta nu este o soluție pe termen lung. „Ceea ce am cerut eu asociațiilor comunelor, orașelor și municipiilor este să vină cu o reformă din interior, să ne spună cum vor să reducem costurile. Am înțeles, au 10 salariați, foarte bine, dar de unde reducem costurile? Încasezi mai bine, care este soluția? Dacă vrei, dacă ai un primar gospodar, se găsesc soluții. Bineînțeles că vor fi și resurse de la buget”, a mai precizat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *