Skip to content
Politică

Florin Cîțu, la „Dosar de Politician”: România a fost verde cel mai mult timp din UE

captura video

Prim-ministrul Florin Cîțu a reiterat miercuri seară în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că rolul Ministerului Sănătății era să se asigure că România este pregătită pentru al patrulea val pandemic.

Chiar și așa, spune el, de cele mai multe ori discuțiile cu instituția condusă la acel moment de Ioana Mihăilă „erau de foarte multe ori despre altceva, dar nu despre pandemie”.

Premierul Florin Cîțu a venit în platoul emisiunii purtând mască de protecţie. Acesta a declarat că a luat această decizie pentru a se proteja, inclusiv în perspectiv Congresului care va avea loc sâmbătă: “Suntem într-o perioadă în care există un virus care se rîspândește foarte repede, din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles.

Există un protocol, dar am teste rapide cumpărate de mine și pentru familie. Sunt vaccinat, o să mă vaccinez cu doza a treia”, a spus Florin Cîțu.

Premierul s-a a discutat şi la stadiul în care se află și modul în care s-a desfășurat campania de vaccinare în România, fiind una dintre țările cu un număr mic de persoane imunizate în fața COVID-19. Întrebat dacă ar putea să își reproșeze ceva în privința campaniei de vaccinare, Florin Cîțu a invocat creşterea numărului de persoane vaccinate: „Trebuie să ne uităm și la ce am făcut eu pentru campania de vaccinare începând din primul moment și ce au făcut ceilalți de pe scena politică. Oriunde am fost în România am văzut cel puțin un centru de vaccinare.

M-am asigurat că există centre de vaccinare în companii și m-am asigurat că avem și susținerea cultelor în această campanie de vaccinare. Am făcut videoclipuri, tot ce a fost nevoie am făcut pentru a-i convinge pe români să se vaccineze.

Colegii mei au fost la o campanie de vaccinare, acolo unde le-am cerut eu să se ducă și cam asta a fost, nu au fost nicăieri”, a declarat premierul, în platoul B1 TV.

Florin Cîțu a precizat că, fără sprijinul Guvernului, nu s-ar fi putut realiza comunicare privind vaccinare în România. Totodată, premierul este de părere că România se confruntă cu o campanie agresivă împotriva vaccinării, iar cetățenii sunt induși în eroare și în momentul în care un partid ce susține vaccinare se aliază pentru o moțiune cu un partid care a fost împotriva imunizării în fața COVID-19.

Trebuie să înțelegem că această campanie de vaccinare nu este campania mea. Guvernul putea doar să aducă dozele și atât, dar a făcut mai mult de atât. (…) Am spus adesea că prin vaccinare vom depăși pandemia.

Există o campania anti-vaccinare extrem de puternică. Este nevoie de toată lumea, de partea celor care cred că vaccinarea este soluția, să ne unim vocile și să o spunem mai tare.

În ultimele zile s-a văzut exact unde stă campania de vaccinare. Un partid care spune că promovează vaccinarea, se duce lângă un partid care este anti-vaccinare, atunci românii nu mai înțeleg nimic. Să nu ne imaginăm că ceea ce s-a întâmplat pe scena politică nu are efecte asupra reformelor pe care dorim să le facem”, a declarat şeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *