Skip to content
Politică

Florin Cîţu: La pensii am discutat de o creştere de 7%. Trebuie să vedem impactul

Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că a discutat cu liderii social-democraţi, duminică, o creştere a pensiilor cu 7 la sută, însă trebuie calculat şi impactul bugetar. În ceea ce priveşte alocaţiile copiilor, vor creşte şi acestea de la 1 ianuarie 2022.

Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile şi investiţiile. Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat de o creştere de 7 la sută, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul negocierilor pe care le-a avut cu social-democraţii.

Întrebat dacă vor creşte şi alocaţiile, Cîţu a răspuns că legea în vigoare va suferi modificări. „La alocaţii rămâne legea în vigoare, cu câteva modificări„, a explicat Cîţu. Liderul PNL a adăugat că aceste creşteri se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

De la 1 ianuarie, bineînţeles, dar repet, haideţi întâi să vedem impactul şi apoi să venim cu ele în detaliu să vi le arătăm, pentru că în funcţie de impactul pe care îl vom calcula, după discuţia de astăzi, putem să venim şi să spunem dacă rămân procentele pe care le-am agreat azi aici sau se modifică”, a declarat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *