Skip to content
Politică

Florin Cîțu: Le spun bucureștenilor să nu asculte scenarii, ci să aștepte deciziile. Incidența, una dintre informațiile pe care le luăm în calcul

Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre situația din Municipiul București, unde incidența a depășit pragul de 6, și le-a transmis bucureștenilor „să nu asculte scenarii”, ci „să aștepte deciziile”. El a explicat că incidența este doar una dintre informațiile pe care le iau în calcul autoritățile la carantinarea unei localități, adăugând că trebuie analizate inclusiv implicațiile economice pentru o astfel de măsură. În acest moment, nu se discută despre carantină în Capitală, a precizat premierul.

Prim-ministrul Florin Cîțu, despre o eventuală carantinare a Capitalei. Ce le-a transmis bucureștenilor

Întrebat, marți, dacă se închide Capitala, premierul a răspuns: „Încă o dată, le spun bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte deciziile. Această cifră (a incidenței, n.r.) reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar 6 la mie. De fiecare dată, sunt alte informații pe care le luăm în calcul. Aceasta este informația pe care o avem astăzi. Trebuie să vorbim și cu alți specialiști, și cu specialiști din domeniul economic, vedem care sunt implicațiile, după aceea vom lua o decizie. Când vom lua decizia, vă vom anunța. În acest moment, nu discutăm de carantină”.

„La (incidență, n.r.) de 6 la mie, începem să ne uităm la toate informațiile pe care le avem”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă o carantină totală este o opțiune, el a adăugat: „Nu este o opțiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment, avem informații de la Ministerul Sănătății. La Ministerul Sănătății vor avea astăzi iarăși o ședință, la ora 1. După ce discutăm cu Ministerul Sănătății, ne uităm și la celelalte informații cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului, nu doar pe partea de sănătate”.

Întrebat dacă e posibil să fie introdusă carantina la nivel de sectoare, demnitarul liberal a negat.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei: Rata de infectare cu coronavirus în București a ajuns la 6,22 la mia de locuitori

Deși noul bilanț încă nu a fost anunțat oficial, prefectul Capitalei a afirmat că în Capitală incidența a depășit pragul de 6.

„Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6,22 la mia de locuitori, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca, până la finele zilei, să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşteptăm analiza DSP. După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a declarat Alin Stoica, la Antena 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *