Skip to content
Economie

Florin Cîțu: Mă voi asigura că nu vor exista întârzieri la plata salariilor, pensiilor și ajutoarelor sociale

Inquam Photos / George Calin

Într-o conferință de presă, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a făcut o nouă serie de precizări cu privire la situația economică din România, dar și la reacția pe care o pregătește Guvernul Orban la efectele generate de pandemia de COVID-19. Cum criza coronavirus a atras după sine un calup de restricții – cu scopul de a limita răspândirea SARS-CoV-2 – o bună parte a activității este paralizată.

„În martie și aprilie au fost plătite concedii medicale de aproape 900 de milioane de lei. Media era în jur de 100 de milioane de lei. Asistență socială, care include și pensiile, 11 miliarde lei. 70% din acești bani sunt doar pensiile. Au fost plătite la timp, chiar în avans în aprilie pentru anumite persoane. Pe cheltuieli de personal în aprilie în valoare de 8,8 miliarde lei, mai mici cu 53 milioane lei față de luna martie. S-au făcut economii în special prin telemuncă. Tot ca măsură a Guvernului a fost plătită suma de 96 de milioane de lei, reprezentând șomaj tehnic pentru alți profesioniști, ca spre exemplu cei care aveau cabinete medicale stomatologice, dar și alte activități. La bunuri și servicii s-au plătit în plus un miliard de lei, atât în martie, cât și în aprilie, pentru medicamente, echipamente pentru spitale, și am rambursat în cele două luni de zile, și în aprilie, și în martie, TVA de peste 6 miliarde de lei. Acești bani s-au dus în economie” a declarat Florin Cîțu.

„În continuare mă voi asigura că nu vor exista întârzieri la plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale și tot ce este nevoie. Bineînțeles că mă voi asigura că vom lua cel mai bun preț din piață, vom economisi bani, chiar dacă și România, și economia globală este astăzi în criză”, a conchis ministrul Finanțelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *