Skip to content
Politică

Florin Cîţu n-are niciun plan pentru Roşia Montană. Răspunsurile premierului: ”Vom avea o discuție, va trebui să vedem, încă nu e o decizie”

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că nu există deocamdată o decizie cu privire la planul care va fi implementat în zona Roşia Montană, după includerea sitului în patrimoniul UNESCO, urmând a exista discuţii cu autorităţile şi comunităţile locale care ştiu cel mai bine.

Premierul a fost întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, care este planul de dezvoltare pentru Roşia Montană, după includerea sitului în patrimoniul UNESCO, şi a răspuns: ”Vom avea o discuţie. Va trebui să vedem, în primul rând, cu autorităţile locale ce plan vom avea de dezvoltare pentru această zonă. În acest moment nu este o decizie. Trebuie să avem o discuţie cu autorităţile locale, comunităţile de acolo, pentru că ele ştiu cel mai bine”.

Întrebat dacă există vreo estimare a costurilor pentru prezervarea patrimoniului din zonă pemierul a precizat: ”Nu. Aştept de la Ministerul Culturii o prezentare a situaţiei, după decizia de ieri, şi apoi vom lua o decizie”.

Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele Comitetului, Tian Xuejun. Icomos, organismul consultativ al agenţiei ONU, a recomandat clasarea şi în Lista Patrimoniului în pericol, decizie adoptată şi de Comitet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *