Skip to content
Societate

Florin Cîțu, noi precizări despre creșterea pensiilor: Este o propunere pe care o facem noi

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, într-un interviu pentru TVR, întrebat dacă rămâne stabilit că pensiile vor creşte cu 10% anul acesta, că „este o propunere pe care o facem noi”, potrivit Mediafax.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbuşesc cu 11 procente în toate Europa, şomaj în creştere. În tot acest context noi venim şi facem un efort uriaş pentru a creşte, totuşi, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte uşor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Florin Cîţu.

" "
" "

Ministrul a afirmat că dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid şi nu numai că nu vom avea bani de pensii şi salarii anul viitor”.

„Va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010”, a adăugat oficialul din Executiv.

Guvernul a anunțat că va crește pensiile, dar va modifica procentul de 40% din lege

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, miercuri, că Guvernul va crește pensiile, dar va anunţa „o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *