Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Florin Cîțu nu este prezidențiabil!” Politologul Cristian Pîrvulescu spune cine ar putea fi candidatul PNL la Cotroceni

psnews.ro

Invitat la emisiunea Puterea Știrilor, politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că liderul organizației județene Bihor, Ilie Bolojan, nu va candida la alegerile pentru conducerea PNL, având în vedere declarația acestuia. Bolojan a declarat recent că încă nu a luat încă o decizie în ceea ce privește pe cine va susține la congres pentru funcția de președinte al partidului, dar a spus că ambii competitori au avantaje.

„Ilie Bolojan ar putea fi cel de-al treilea candidat la alegerile pentru președinția PNL, dar să știți că rețele din Transilvania pe care s-ar fi putut baza sunt în general mobilizate în favoarea domnului Cîțu, așa că e destul de complicat de discutat dacă se va înscrie sau nu. Vor exista diferite strategii în funcție de modul în care înclină balanța, dar domnul Bolojan a spus că se va hotorî pe care dintre cei doi îi va susține. N-a lăsat să se înțeleagă că va fi candidat pentru conducerea PNL”, spune Pîrvulescu.

De asemenea, politologul a vorbit și despre alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024,  susținând că în comparație cu Florin Cîțu care nu este un prezidențiabil, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are un avantaj în fața tuturor datorită imaginii publice foarte recunoscute.

„Vorbeam și de prezidențiale, care sunt foarte importante. Ludovic Orban a anunțat, pentru a-și întări susținerea în organizații, că ar putea fi candidat la prezidențiale și a prezentat sondaje care îl arată ca fiind cel mai bine plasat pentru acestea acum. Pe de altă parte, în acest moment, domnul Cîțu nu este un prezidențiabil, dar dintre cei care se aflau lângă domnul Cîțu îl văd ca prezidențiabil pe Rareș Bogdan spre exemplu care vine din PNL, deci nu este pe linia PD-L-istă, dar are o imagine publică recunoscută și poate în condiții favorabile în 2023 să își depună candidatura mai ușor dacă este domnul Cîțu erodat de guvernare decât dacă este domnul Orban. Sunt și calcule de acest gen care se fac pentru că candidatul la prezidențiale va juca un rol central și partidele își vor structura campania în jurul acelui candidat”, spune Cristian Pîrvulescu.

2 comentarii la “„Florin Cîțu nu este prezidențiabil!” Politologul Cristian Pîrvulescu spune cine ar putea fi candidatul PNL la Cotroceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *