Skip to content
Politică

Florin Cîțu: Nu există o flexibilizare a mandatului pentru formarea Guvernului Ciucă. Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR

Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PNL, Florin Cîțu a declarat marți că nu există în acest moment un mandat flexibil  din partea partidului pentru formarea guvernului condus de Nicolae Ciucă.  Mandatul PNL rămâne în continuare, guvern minoritar format de PNL și UDMR, asta deși după discuțiile de la Cotroceni cu Klaus Iohannis s-ar fi convenit la o lărgire a opțiunilor.

Florin Cîțu a precizat că doar Biroul Politic Național poate schimba mandatul de negociere și nu va exista o ședință în cursul zilei de marți:

Nu există o flexibilizare a mandatului. Dacă exista, se putea face în BPN. Rămâne așa cum am stabilit. Ne uităm la opțiuni și vom continua discuțiile cu USR și cu ceilalți parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condițiile pentru a vota un guvern.

Din discuțiile pe care le-a avut Nicolae Ciucă  cu Marcel Ciolaca nu a reieșit aceasta concluzie. Oficial catre noi nu a fost emisa aceasta poziție. Nu pot sa comentez. Nu pot sa comentez nimic ce nu a fost prezentat. Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Fac apel la responsabilitate”, a spus Florin Cîțu, citat de b1.ro.

Opțiunea unui mandat flexibil de negociere a apărut după discuțiile de la Cotroceni

Opțiunea unui mandat flexibil a apărut în presă după ce președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară la Palatul Cotroceni cu Florin Cîțu și cu Nicolae Ciucă . Potrivit unor surse, în finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat de negociere flexibil pentru a asigura o guvernare care să beneficieze de o majoritate în Parlament.

Această idee s-a conturat după ce Nicolae Ciucă nu a reușit să obțină majoritatea necesară pentru învestire.

Suntem în Parlamentul României, aici sper să avem dialog și să căutăm soluții. Este foarte ușor de a spune «nu facem». Nu cred că ne găsim în situația în care să spunem «nu facem». Am venit să avem un dialog și să căutăm soluții. Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși să avem această discuție și să înțeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluții pentru situațiile de criză”, declara, luni, la prânz, premierul desemnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *