Skip to content
Politică

Florin Cîțu: Nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîțu le răspunde celor care acuză Guvernul că a construit un buget de austeritate pentru 2021. Prezzent, marți, în cadarul unei conferințe despre digitalizarea României, șeful Executivului a susținut că nu există tăieri de fonduri din niciun domeniu și că, în afară de discursul politic, nu înțelee reproșurile legate de austeritate când vine vorba despre bugetul de stat pe 2021.

”Acest cuvânt «austeritate» înseamnă tăieri, reduceri, și eu vă provoc să găsiți în acest buget aceste reduceri și tăieri. Dacă luăm viziunea de ansamblu, bugetul are o creștere a cheltuielilor totală de 5% aproape. Cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiții, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde de lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la ce se întâmplă cu cheltuielile de personal, chiar și acolo există o creștere. La cheltuielile cu asistența socială, pensii, alocații creșterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg această legătură cu austeritatea, în afară de discursul politic”, a declarat Florin Cîțu.

" "
" "

Totodată, prim-ministrul a spus că se înceară reducerea presiunii cheltuielilor cu investițiile și digitalizarea asupra bugetului țării.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *