Skip to content
Politică

Florin Cîțu: Nu putem discuta despre pașaportul de vaccinare în acest moment

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, vineri, că nu se poate discuta despre o campanie de vaccinare la ora actuală, când România are doar o mică parte din populație vaccinată anti-COVID-19. Chiar și așa, spune premierul, țara noastră se numără printre statele avansate ale Uniunii Europene care au o campanie de imunizare „de succes”.

„Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Eu v-am spus, opinia în acest moment este că nu putem să discutăm despre așa ceva, când avem doar o mică parte din populație, chiar dacă noi suntem printre țările avansate în Uniunea Europeană care au o campanie de vaccinare de succes”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat câte persoane ar trebui să fie vaccinate anti-COVID-19 pentru a se putea discuta despre introducerea unui pașaport de vaccinare, premierul Florin Cîțu a explicat: „Haideți să avansăm cu campania de vaccinare și vom discuta după aceea”.

Întrebat dacă ia în calcul introducerea de noi restricții, având în vedere că numărul de cazuri noi este în creștere, prim-ministrul a răspuns: „Este adevărat. Am văzut și eu, și am văzut și pe stradă oameni care au început să se relaxeze și să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune. Nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile și restricțiile, deci trebuie să purtăm mască în continuare în spațiul public peste tot, distanțare socială, să ne dezinfectăm, toate regulile care au fost până acum. Dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câștigat. Pentru că, până la urmă, dacă va crește numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi unele dintre relaxările pe care le-am dat în această perioadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *