Skip to content
Magazin

Florin Cîţu nuanţează poziţia Guvernului privind restricţiile la festivaluri: Vorbim de evenimente mari după 1 august

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul României, Florin Cîțu, susține că evenimente culturale de mare anvergură din România ar putea avea loc abia după 1 august, iar condiţiile de participare ale spectatorilor vor fi stabilite în perioada următoare, în funcţie de evoluţia pandemiei şi a campaniei de vaccinare anti-COVID.

Precizările lui Cîțu vin în contextul în care mai mulţi organizatori de festivaluri au anunţat că nu-și pot ţine evenimentele cu actualele restricţii. „Bineînțeles că putem merge la festival. Avansăm lucrurile. Cred că lucrurile arată mai bine ca acum 2 săptămâni. Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de condiții până la 1 august. După 1 august putem discuta de alte evenimente. Eu am spus și de alte momenete că putem să vorbim de evenimente mari după 1 august”, a declarat Florin Cîțu.

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la acest tip de evenimente și că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autoritățile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

Până acum, organizatorii festiavlurilor Untold și Neversea şi-au exprimat nemulţumirea faţă de măsurile Guvernului. Între timp, şi organizatorii Festivalului Electric Castle au decis să amâne evenimentul pentru anul viitor: „În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent , nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021”.

„Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc anul acesta. În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021. E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa”, anunță organizatorii Electric Castle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *