Skip to content
Politică

Florin Cîțu, previziuni apocaliptice: Dragnea va fi plecat la pescuit când va începe criza

Wall-Street.ro

Florin Cîțu – senator al Partidului Național Liberal (PNL) – face previziuni apocaliptice, vorbind despre criza economică pe care guvernarea Partidului Social Democrat (PSD) o va provoca.

PSD arunca mizerie sub presul cresterii economice, iar crizele dau la o parte presul sub care ai adunat mizerie ani de zile. Suntem intr-o situatie cu mult mai rea decat inainte de a intra in criza, avertizează vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, într-un interviu publicat vineri de Ziare.com. Potrivit lui Cîțu, președintele PSD, Liviu Dragnea, va fi plecat din tara cand se va intampla criza, la pescuit, si va spune: „Eu n-am stiut, ca eram plecat; daca eram aici, nu se intampla”.

„Lucrurile sunt reale: sunt probleme mari de finantare. Si avem deja un model care se repeta. De fiecare data cand e o problema reala, structurala, vine Liviu Dragnea si ne spune ca e o problema de comunicare. Deci se pare ca in Guvern lipseste doar un Minister al Comunicarii, ca in rest totul e perfect.

Deci noi doar ne imaginam ca executia bugetara e dezastruoasa, desi site-ul Ministerului de Finante ne spune asta. Cheltuielile programate au fost taiate cu 10 miliarde si tot au ramas cu deficit de 5 miliarde, de trei ori mai mare decat anul trecut. Deci lipsesc vreo 15 miliarde. Sunt cifrele lor, a tunat Florin Cîțu.

În continuare, PNL-istul a arătat cum îi va combate pe PSD-iști cu propriile lor arme: va solicita constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze rectificarea bugetară, exact cum ceruseră oamenii lui Dragnea în legătură cu bugetul primit moștenire de la tehnocrații lui Dacian Cioloș.

Concret: întrebat cum va fi posibilă o rectificare pozitivă (date fiind cifrele pesimiste de până acum), parlamentarul liberal a răspuns: „Nu ai cum. Eu sunt curios ce masluiri vor face. Daca vin cu o rectificare pozitiva, voi cere comisie de ancheta, exact pe motivatia lui Liviu Dragnea pe comisia de ancheta din iarna si pe raportul Curtii de Conturi: cand anul trecut erau veniturile cu 4,7 miliarde minus trebuia sa fie rectificare bugetara negativa. In iarna, Curtea de Conturi a fost prompta; sa vedem ce va face ea acum daca vin cu rectificare pozitiva”.

În continuare, Florin Cîțu a acuzat PSD de politizarea principalelor instituții care se ocupă de banii țării și de represalii asupra celor care iau la întrebări guvernarea.

PSD a reusit un lucru fantastic. A populat institutiile care ar trebui sa controleze actul guvernamental si le foloseste in interes propriu. ASF, CCR, cam 90% din BNR sunt populate la varf cu oameni din PSD. Cum zice cineva ceva, intervin. Ca ANAF la Rise Project.

Pe de-o parte, zici ca ai crestere de 5,8%; pe de alta parte, ai executie bugetara dezastruoasa. Undeva, ceva se intampla.

Daca nu ai o problema de finantare, de ce vii cu supraaciza? De ce exista discutia despre Pilonul 2 de pensii pentru care premierul zice ca are trei scenarii, unul neexplicat? Una spui, dar actiunile tale, ca guvern, arata ca esti disperat dupa bani”, a punctat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *