Skip to content
Politică

Florin Cîţu, reacție la criticile Ralucăi Turcan: Vom vorbi în Biroul Politic

Inquam Photos / Ilona Andrei

Florin Cîțu, președintele PNL, s-a arătat nemulțumit de faptul că unii colegi de partid își exprimă supărările în presă, în loc să discute în interiorul formațiunii. Reacția vine după critici formulate de mai mulți colegi. În ultimele zile, cea mai vocală a fost Raluca Turcan (PNL), ministrul Muncii. Aceasta a acuzat că Ministerul a fost lăsat fără bani pentru plata pensiilor și alocațiilor pe luna decembrie. Turcan a mai precizat că l-a avertizat pe Florin Cîțu asupra acestei probleme, dar el nu a făcut nimic.

„Le-am spus colegilor care vor să discutăm despre o problemă să vină şi să discutăm în PNL. Dacă era o problemă de guvernare, puteam să discutăm la Guvern. Dacă preferă să discute prin presă, bineînţeles că va trebui să luăm şi alte decizii în PNL”, a declarat Florin Cîţu, referitor la criticile venite din propriul partid.

Întrebat cum se va rezolva situaţia Ralucăi Turcan, Florin Cîţu a spus că subiectul se va tranşa în Biroul Politic Naţional al partidului.

Despre cei 17 aleși liberali care au plecat din grupul parlamentar al PNL, iar acum au demisionat și din partid, Cîțu a spus: „Pe mine mă interesează să vină înapoi toţi acei membri ai PNL, sunt încă unii membri, oameni care nu atacă preşedintele partidului, care nu atacă preşedintele României şi PNL”.

Florin Cîțu a mai ținut să precizeze că PNL e singurul partid de dreapta, liberal din România și că acesta va ieși învingător după negocierile cu PSD.

Ce a spus Raluca Turcan despre Florin Cîțu

Luni, Turcan l-a acuzat pe Cîțu că nu a făcut nimic pentru a rezolva problema plății pensiilor și alocațiilor. Ministrul Muncii a spus că nu mai sunt bani pentru plata acestora în decembrie: „Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook”.

În replică, premierul demis a susținut că Turcan trebuie să-și asume, căci ea e ministrul Muncii: „Doamna Turcan dacă avea ceva de spus putea să vină la ședința BPN nu în presă. Este ministrul muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”.

„Adevărul va ieşi la iveală cel mai probabil în prima şedinţă de Guvern, când se va face rectificarea bugetară. (…) Am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a mai declarat Raluca Turcan, marți.

O reacție critică a avut și liderul liberal Dan Motreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *