Skip to content
Politică

Florin Cîțu, reacție la falimentul City Insurance: Am adoptat o OUG, șoferii să nu sufere. Am cerut mai multe anchete

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, în ședința de Guvern de miercuri, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență prin care să fie ajutați șoferii, dat fiind falimentul City Insurance, cel mai mare asigurator de pe piața RCA.

Cîțu a mai spus că a cerut mai multe verificări deoarece i se pare greu de crezut că instituțiile statului nu au văzut problemele City Insurance în toți acești ani.

Cîțu, despre falimentul City Insurance

„Am adoptat OUG pentru modificarea legii în ce privește Fondul de Garantare al Asiguraților, ca urmare a insolvenței companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm că șoferii nu suferă de pe urma acestui faliment.

Am cerut mai multe anchete, că această companie a fost auditată ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. E o companie care avea o importantă cotă de piață.

Aș vrea să vedem ce a făcut ASF și aș vrea să văd rapoartele, să fie făcute publice. Am discutat cu ministrul Finanțelor să vedem ANAF ce controale a avut în ultimii ani și cu ce rezultate”, a declarat Florin Cîțu.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *