Skip to content
Politică

Florin Cîţu: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, după ce INS a anunţat că economia a crescut cu 2,8% în primul trimestru din acest an, că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani,.

Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări romani! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani scris„, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El a spus că Guvernul a luat cele mai bune măsuri şi economia a răspuns pozitiv: „Acum pregătim toate masurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. În următorii ani eu mă aştept la o creştere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum şi de care să beneficieze TOŢI romanii”.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor „semnal” anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *