Skip to content
Economie Politică

Florin Cîțu salută trimiterea bugetului la CCR: Actuala formă are un singur scop

Agerpres.ro

Președintele Iohannis a luat decizia de a contesta bugetul pe 2019 la Curtea Constituțională, caracterizându-l ca fiind ”neconstituțional” și ”bugetul rușinii naționale”.

Șeful statului a criticat suma pe care a alocat-o PSD finanțării partidelor partidelor politice, dar și suma de 150.000.000 pe care o primi partidul aflat la guvenare din această finanțare.

Pentru a afla care pot fi consecințele acestul gest al Președintelui, PSNews a luat legătura cu senatorul PNL, vicepreședinte al partidului, Florin Cîțu.

Eu susțin de doi ani că bugetele PSD nu sunt constituționale, așa că trimiterea la CCR a celui pe 2019 este o măsură binemeritată.

Toată lumea, chiar și PSD, trebuie să respecte Constituția și legile țării. Or, bugetul pe 2019 nu încalcă doar legea fundamentală, ci și numeroase legi”, a declarat Florin Cîțu, în exclusivitate pentru PSNews.

Contestarea bugetului la Curtea Constituțională și întoarcerea lui pentru dezbateri în Parlament sunt necesare, pentru ca România să beneficieze de un buget făcut pentru dezvoltarea țării.

Actuala formă votată de majoritatea PSD va face rău României, pe termen lung”, a adăugat el.

Este nevoie de un buget corect, care să vizeze bunăstarea țării, nu ca cel prezent, care direcționează banii către anumite sectoare, cum ar fi Comisia Națională de Strategie și Prognoză și Planul Național pentru Dezvoltare Rurală, unde se află la discreția unor reprezentanți ai PSD, cum ar fi Darius Vâlcov.

Bugetul PSD pe 2019 votat de majoritatea PSD are un sigur scop: ne aflăm în an cu alegeri și trebuie să finanțeze campaniile electorale PSD și ALDE”, a mai spus vicepreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *