Skip to content
Educație

Florin Cîţu: Se redeschid şcolile în scenariile pe care le avem

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, referindu-se la introducerea testelor non-invazive în unităţile de învăţământ, că Ministerul Sănătăţii va discuta cu Ministerul Educaţiei despre această situaţie şi vor ajunge la o soluţie. După Paşte, şcolile se vor deschide în scenariile cunoscute.

Florin Cîţu a fost întrebat luni seara, la TVR, în ce fază ne aflăm cu introducerea testelor non-invazive în şcoli după ce ministrul Educaţiei a cerut acest lucru. “Există acele teste pe care le avem de la DSP-uri către Ministerul Educaţiei, sunt teste normale. Dintre ele s-au folosit foarte puţin, cred că doi la sută au fost folosite. În acest moment redeschidem în scenariile pe care le ştim. În ceea ce priveşte testele Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Educaţiei vor discuta şi vor ajunge la o soluţie. (…) Am încredere că vor găsi o soluţie şi vom vedea cum vor face până săptămâna viitoare, cum vor redeschide”, a explicat premierul.

" "
" "

Cîţu a menţionat că elevii revin la şcoală în scenariile care erau înainte ca ei să intre în vacanţă. “În acest moment ce este clar pentru toată lumea este că se redeschid şcolile în scenariile pe care le avem. Şcolile nu au fost închise, au fost în vacanţă, au fost cele două sărbători de Paşte, a fost o vacanţă. Nu s-a schimbat nimic, nu au fost închise, elevii vin din vacanţă în scenariile pe care le aveam înainte de vacanţă”, a mai declarat Florin Cîţu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *