Skip to content
Politică

Florin Cîțu și Ludovic Orban nu își mai vorbesc. Mutarea care a iscat disputa dintre cei doi

Florin Citu, Ludovic Orban Inquam Photos/George Călin

Apar noi informații din războiul pentru putere din Partidul Național Liberal (PNL). Surse politice au dezvăluit pentru PS News că, începând de vinerea trecută, Ludovic Orban și Florin Cîțu nu-și mai vorbesc. Mutarea care a iscat disputa dintre cei doi a fost schimbarea lui Daniel Dragoş Tănăsoiu din funcţia de secretar de stat, şef al Corpului de control al prim-ministrului.

Florin Cîțu a forțat vineri, fără succes, numirea unui nou nou secretar general al Guvernului, fără acordul lui Ludovic Orban. Amintim că grupul PNL de la Cluj, în fruntea căruia se găsesc Emil Boc, Alin Tișe, Ilie Bolojan, cere funcția de secretar general al Guvernului pentru actualul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, în vreme ce Tănase Stamule, apropiat al lui Ludovic Orban, este susținut de PNL Giurgiu pentru această funcție. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Rareș Bogdan, purtătorul de cuvânt al grupului disident din PNL, a ieșit duminică seara cu atacuri acide la adresa lui Ludovic Orban și i-a cerut acestuia demisia din fruntea partidului.

DETALII AICI: Pe cine vrea grupul PNL de la Cluj să îl impună în funcția de secretar general al Guvernului. O nouă confruntare a taberelor din partid

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Luni va avea loc o ședință a Biroului Politic Naţional al PNL în care se va tranșa disputa privind numele noului secretar general al Guvernului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *