Skip to content
Politică

Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, discuții cu reprezentanții ENEL. Întrevederile vin pe fondul scumpirilor la energie

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu are programată o întrevedere cu reprezentanții ENEL, marți, la Palatul Victoria. Ulterior, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis se va întâlni și el cu o delegație a companiei, delegație condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group.

Întrevederea dintre prim-ministrul Florin Cîțu și reprezentanții ENEL începe la ora 10:45, conform programului transmis de Guvern. O delegație a companiei se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis de la ora 12, a precizat Administrația Prezidențială.

Discuțiile vin în contextul unor scumpiri semnificative la energie. Spre exemplu, dr. Beatrice Mahler spunea la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu că la Institutul „Marius Nasta” aproape s-a dublat prețul la energie, scrie b1.ro.

„Prețul la energie la Institutul «Marius Nasta» aproape s-a dublat, de la 292 MW la 535, facturi care vor veni din această lună. Nu avem încă o informare privind factura la gaze, dar probabilitatea este mare să crească prețul și la gaze, cum se întâmplă pentru toată populația. Iarna trecută «Marius Nasta» plătea – și în lunile de vară – 90.000 de lei factura la energie și 250.000 factura la gaze, că avem centrală proprie și încălzirea pacienților se face începând cu 1 octombrie, pentru că unt bolnavi cu boli pulmonare și au nevoie de căldură și condiții. (…) Atrag atenția asupra situației în care preconizăm că se va găsi «Marius Nasta». Serviciile de sănătate, din păcate, Casa de Asigurări nu le plătește la alt tatif decât cel din 2017, or această subfinanțare cronică a sistemului de sănătate nu poate să aducă servicii la standarde europene, cum ne dorim toți”, declara managerul unității sanitare, luni, pe B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *