Skip to content
Politică

Florin Cîțu, tot mai contestat de liderii liberali din teritoriu. Mărul discordiei în PNL

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu
" "

Premierul Florin Cîțu este din ce în ce mai contestat în interiorul Partidului Național Liberal (PNL), au declarat surse politice pentru PS News. Lideri liberali din teritoriu spun că actualul șef al Executivului este dezinteresat de salvarea economiei, în special de salvarea sectorului Horeca, aceștia criticând afirmația făcută public de Florin Cîțu, potrivit căruia „Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării”.

„Presiunea din Horeca este extrem de mare, iar Florin Cîțu nu pare prea interesat de salvarea acestui sector, din moment ce exclude varianta redeschiderii locațiilor în interior măcar pentru cei vaccinați. Astfel de condiții ar încuraja și campania de vaccinare.

" "

Atunci când știi că ai anumite beneficii, de exemplu că poți sta liniștit la restaurant, contează la decizia de a te vaccina anti-covid. Cîțu, așa cum a și declarat public, exclude o astfel de variantă, iar asta i-a înfuriat din nou pe cei din teritoriu, pe bună dreptate”, au declarat surse liberale pentru PS News.

Despre nemulțumirile celor din teritoriu a fost informat și președintele Ludovic Orban, motiv pentru care șeful Partidului Național Liberal (PNL) a precizat marți, în ședința Biroului Executiv al partidului, că Florin Cîțu a mers în contra poziției asumate de România la nivel european în ceea ce privește certificatul de vaccinare. Totodată, șeful liberalilor le-a amintit celor prezenți că președintele Klaus Iohannis are o altă opinie.

DETALII AICI: Florin Cîțu, criticat de Ludovic Orban în ședința PNL. Ce i-a reproșat președintele liberalilor

Cîțu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

​Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării, a scris premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Acesta a precizat că nu se are în vedere nici limitarea călătoriilor prin țară a celor nevaccinați, însă vor fi respectate deciziile la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Aceste afirmații au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa.

Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a scris Florin Cîțu.

Angajații din industria HoReCa care doresc să se vaccineze vor putea avea acces mai facil la vaccinul anti-COVID, a declarat și Dragoș Petrescu, reprezentantul Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), la finalul întâlnirii cu premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Pe lângă vaccinare, este luată în calcul testarea pe costurile operatorilor. O altă concluzie în urma întâlnirii este că în România nu va exista o limitare a călătoriilor interne bazată pe certificatul verde digital care urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană în data de 14 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *